На Донбасі напередодні Дня Незалежності України посилилися каральні заходи

На Донбасі напередодні Дня Незалежності України посилилися каральні заходи

На Донбасі проводяться обшуки приватних помешкань з метою виявлення проукраїнськи налаштованих осіб

На підконтрольній російським бойовикам території Донбасу активізувалися каральні заходи щодо проукраїнськи налаштованих осіб. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«На фоні продовження економічного занепаду, зниження рівня життя населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей російським окупаційним командуванням розширено повноваження так званих «республіканських» каральних органів з метою недопущення проявів проукраїнських настроїв напередодні та в період святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України», - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, підлягають затриманню з подальшим утриманням під вартою всі особи, які викликають підозру в нелояльності окупаційному режиму. «Для цього співробітниками так званих «міністерств державної безпеки» та «міністерств внутрішніх справ» квазіутворень, під контролем кураторів російської ФСБ, у прихованому режимі посилено контроль за громадськими місцями, міським транспортом, місцями масового відпочинку населення з метою запобігання розповсюдження української символіки, виникнення стихійних зібрань громадян або інших проявів непокори окупаційній владі. Зокрема, окупантами у населених пунктах Новоазовськ, Сєдове та Безіменне під виглядом перевірки прописки місцевих мешканців, реєстрації автомобільного транспорту проводяться обшуки приватних помешкань з метою виявлення проукраїнськи налаштованих осіб та ознак підготовки несанкціонованих заходів», - інформує ГУР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: