На Донбасі залишаються 152 заручники: дехто в неволі вже три роки

На Донбасі залишаються 152 заручники: дехто в неволі вже три роки
Заручники на Донбасі

Серед заручників - журналісти, волонтери та 9 жінок

На окупованій території Донбасу перебуває 152 заручники. Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко під час дискусії в рамках ініціативи «Жінки. Мир. Безпека» в Лондоні.

«В окупованому Донбасі залишається 152 заручники. Дехто в неволі вже три роки. Серед заручників - журналісти, волонтери та 9 жінок. Більше року бойовики утримують в тюрмі 6 підлітків. До заручників не допускають МКЧХ і міжнародні організації», - повідомила Геращенко під час виступу.

Вона також повідомила, що в Росії утримуються десятки політв'язнів - українців і кримських татар виключно за проукраїнську позицію.

«Мами і дружини, сестри і діти заручників щодня борються за звільнення своїх рідних. Голос світу, вимога світу до Росії негайно звільнити заручників має звучати твердо і жорстко», - зазначила Геращенко.

Вона розповіла, що протягом роботи гуманітарної мінської підгрупи вдалося звільнити більше 70 заручників.

«Нам вдалося звільнити трьох бранців з російських тюрем. Але вже рік звільнення заручників заблоковане. Світ про це мовчить, а має кричати», - додала Геращенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: