На фабриці в Бангладеш сталася пожежа: щонайменше 20 жертв

На фабриці в Бангладеш сталася пожежа: щонайменше 20 жертв

На момент пожежі у будівлі перебували понад 100 людей, включно з операторами станків і охоронцями

Щонайменше 20 людей загинули та ще 70 зазнали поранень внаслідок пожежі, що спалахнула на одній із фабрик на півночі Бангладеш. Інцидент стався у промисловому комплексі Тонґі, на північ від столиці країни Дакки.
Пожежа спалахнула внаслідок вибуху у котельному приміщенні на початку робочого дня, коли одна частина працівників закінчувала нічну зміна, а інша - ставала до роботи. За даними поліції, у чотириповерховій будівлі на момент пожежі перебували понад 100 людей, включно з операторами станків і охоронцями.
Впоратися з пожежею поки що не вдалося - пожежники намагаються приборкати вогонь. На місці працює понад 20 бригад вогнеборців. Поліція стурбована тим, що деякі робітники досі можуть перебувати в будівлі, де вирує пожежа.
Влада побоюється, що у підвалі будівлі зберігалися хімікати. Саме це стало причиною швидкого поширення вогню і того, що пожежу виявилося складно ліквідувати.
У Бангладеш, що спеціалізується на виробництві одягу, вже давно фіксують проблеми з пожежною безпекою фабрик. Найчастіше виробництва не обладнані навіть елементарними системами пожежної безпеки. Це призвело до безлічі пожеж, в яких гинули люди. У 2013 році понад тисяча людей загинули в результаті пожежі і обвалення однієї з фабрик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: