На Харківщині знайшли мертвим активіста, який боровся з корупцією

На Харківщині знайшли мертвим активіста, який боровся з корупцією
Під Харковом знайшли повішеним місцевого активіста Миколу Бичка
Фото: Facebook

У Чугуєві знайшли повішеним активіста з селища Есхар, який боровся з корупцією

У вівторок, 5 червня, у Чугуєві Харківської області знайшли мертвим місцевого активіста.

Про це у Facebook повідомив правозахисник Роман Ліхачов.

«У Чугуєві знайшли повішеним активіста з селища Есхар, який боровся з корупцією. Поліція не приїжджала майже годину», - написав він.

За попередньою інформацією, загиблий - Микола Бичко. 

«Миколи знав особисто. Він приїжджав до нас радитися як краще боротися з несправедливістю, я йому підказував де і які документи запитувати. Микола готував документи для відкриття громадської організації. Перед смертю також моніторив очисні споруди - і тут різко вирішив повіситися - не смішить», - зазначив Ліхачов.

У поліції розповіли, що факт загибелі молодої людини 1994 року народження зафіксований. Тіло було виявлено без ознак насильницької смерті в лісі. Кримінальне провадження відкрито за статтею 115 КК України ( «вбивство«) з поміткою «самогубство».

Судячи з записів у Facebook, Бичко був активним членом громади Есхара та адміністратором групи «Ініціативна молодь Есхара».

У ній він викладав пости про розвиток і життя рідного селища. Останній його пост був присвячений реконструкції джерела за рахунок коштів місцевих жителів та з'ясуванню законності дій з вивезення відходів в очисні спорудження КП «Вода Есхара».

Він написав, що для виявлення можливих порушень в Есхар приїжджала екологічна комісія.

Нагадаємо, поліція Чернігівщини відкрила кримінальне провадження за фактом самогубства в одному з сіл Бахмацького району 36-річного українського режисера Леоніда Кантера.

Про самогубство Кантера написали його знайомі у соцмережі. За словами військового Олександра Чуба, Кантер лишив листи рідним. «Підозрюю, що то був його свідомий вибір», - зазначив Чуб.

Леонід Кантер - режисер фільму «Міф» про Василя Сліпака, оперного співака та учасника бойових дій, який загинув на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: