На Луганщині вчителька, засуджена за сепаратизм, викладає у школі

На Луганщині вчителька, засуджена за сепаратизм, викладає у школі
Учителька, засуджена за сепаратизм, проводить уроки в школі на Луганщині

Суд призначив вчительці покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, але потім звільнив від відбування кари з випробувальним терміном 1 рік

У Станично-Луганському районі Луганської області вимагають звільнити вчительку Наталю Макарову, засуджену за організацію так званого «референдуму».

З відповідним запитом до місцевого відділу освіти звернулася місцева жителька Галина Барабашова, передає телеканал UA: Донбас.

«Вона може розповідати про свої погляди і дітям, ми від цього не застраховані», — зазначила Барабашова.

У травні 2014 Наталя Макарова під час «референдуму про самостійність» самоназваної «ЛНР» очолювала виборчу комісію. Пізніше суд визнав її винною та звільнив від відбування покарання з випробувальним терміном 1 рік.

Зараз вона викладає російську мову та зарубіжну літературу в школі. Сама Макарова участі у «референдумі» не заперечує і каже, що викладає у школі законно, адже не виїжджає з України і періодично з’являється не реєстрацію до відповідних органів, як цього вимагає рішення суду.

«Про те, що я не маю права працювати вчителькою, у рішенні суду нічого не сказано», — заявила Макарова.

Те, що Макарова законно обіймає свою посаду, заявила заступниця голови Станично-Луганської райдержадміністрації Ірина Костан.

«Сьогодні немає алгоритму у трудовому законодавстві, щоб Наталя Макарова не працювала у школі. Ми направили листа районній раді з проханням вивчити моральну сторону питання депутатським корпусом», — сказала Ірина Костан.

За даними Єдиного реєстру судових рішень, в Луганській області з 2014 року винесли сорок три вироки за посягання на територіальну цілісність та недоторканість України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: