На Львівщині відкрили пам’ятне погруддя Богдану Ступці

На Львівщині відкрили пам’ятне погруддя Богдану Ступці
Церемонія відкриття погруддя

27 серпня відзначалася 75-та річницю від дня народження актора

У селищі Куликів на Львівщині до 76-ї річниці з дня народження Героя України, Народного артиста України Богдана Ступки відкрили пам’ятне погруддя. Урочисте відкриття відбулося біля музейної кімнати у Народному домі Куликова, яка почала працювати на 75-ту річницю від дня народження актора.

Про це повідомили у Міністерстві культури України

До церемонії, в рамках робочої поїздки на Львівщину, долучився Міністр культури України Євген Нищук.

За його словами надзвичайно важливо не лише зберігати пам’ять про видатного українця, але й продовжувати його високопрофесійний поступ.

Серед присутніх також були представники місцевої влади, близькі та друзі Богдана Ступки – односельчани, керівництво та актори рідного для нього Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької у Львові, а також син – Остап Ступка. Каже, втілення проекту стало можливим завдяки спільній роботі багатьох небайдужих.

«Ми повинні продовжувати працю, яку розпочали наші батьки. Я виріс у Куликові, це для мене рідне селище, я памятаю ці дні як ніби вони були вчора. І я дякую всім, хто допомагає нашій родині нести для люде цю пам’ять. Впевнений, і музей-світлиця тут в Народному Домі буде розширюватись, поповнюватись цікавими експонатами, тепер це вже наша спільна справа» – сказав син актора.

Святкування дня народження видатного актора розпочали веломандрівкою зі Львова до Куликова, де й народився український артист. По завершенні - у Народному домі Куликіва пройшов мистецький вечір-спогад «Зоряний політ Богдана Ступки».

Нагадаємо, Богдан Ступка народився 27 серпня 1941 року в смт Куликів. Видатний актор і лауреат Шевченківської премії помер 22 липня 2012 року. Герой України похований на центральній алеї Байкового цвинтаря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: