На Львівщині загострюється ситуація із захворюванням на Covid-19

На Львівщині загострюється ситуація  із захворюванням на Covid-19
У Львові та на Львівщині підтверджено 660 випадків інфікування коронавірусом

Третю добу поспіль зростає кількість інфікованих

Упродовж останніх трьох днів у Львівській області зростає кількість інфікованих Covid-19. Понад 60% – це мешканці міста. Ситуація в регіоні погіршується. Про це 8 травня під час засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації на Львівщині заявив  директор Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Роман Павлів.

Як повідомила Львівська ОДА, значною мірою це відбувається внаслідок неузгодженого послаблення карантинних норм деякими органами місцевого самоврядування та нехтування правилами безпеки як окремими громадянами, так і торговими мережами.

«За таких умов послаблення карантинних заходів на території міста Львова вважаю за неможливе», - сказав Павлів.

Під час роботи обласного штабу було підкреслено, що в разі загострення ситуації із поширенням коронавірусу план виходу з карантину може бути переглянутий.

За результатами роботи Обласного штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій прийнято рішення про те, що послаблення карантинних заходів у місті Львові можливе виключно за умови покращення епідеміологічної ситуації, що буде підтверджено Львівським обласним лабораторним центром центром.

З метою недопущення подальшого зростання заражених Covid-19, облдержадміністрація звертається до мешканців Львівщини щодо неухильного дотримання правил карантину.

Нагадаємо, що на сьогодні у Львові та на Львівщині підтверджено 660 випадків інфікування коронавірусом, з них 18 — летальні. Напередодні повідомлялось про 595 хворих.  

Нагадаємо, що станом на 9:00 8 травня в Україні 14195 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нові випадки. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

Хворобу підтверджено у 977 дітей та 2 758 медиків. Усього в Україні досліджено 159 155 зразків методом ПЛР.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: