На Миколаївщині з грядки викопали 63 авіабомби

На Миколаївщині з грядки викопали 63 авіабомби

Під час проведення земляних робіт чоловік 1970 р. н. виявив артилерійський снаряд калібром 76 мм

У селі Андріївка Миколаївської області піротехніки знищили 65 вибухонебезпечних предметів, про один з яких повідомив місцевий мешканець.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«9 листопада до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що за адресою: вул. Соснова с. Андріївка Миколаївського району під час проведення земляних робіт чоловік 1970 р. н. виявив артилерійський снаряд калібром 76 мм... Протягом 9 та 10 листопада співробітниками додатково проведено обстеження території та виявлено ще 63 од. авіабомби (АО-10)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 10 листопада шляхом контрольованого підриву піротехніками знищено 63 авіабомби та ще раніше знайдені 2 артилерійські снаряди.

Раніше в окупованому Росією Севастополі в Козачій бухті було виявлено та знешкоджено 69 вибухонебезпечних предметів. 

Вибухонебезпечні предмети першими виявили дайвери, які занурювалися в районі Херсонеського маяка. Про підозрілу знахідку вони повідомили рятувальникам.

За інформацією компетентних органів, підконтрольних Кремлю, із знайдених боєприпасів 52 одиниці – це авіаційні бомби вагою від 2,5 до 10 кілограмів. Знайдені небезпечні знахідки були і німецького, і радянського виробництва. Снаряди відбуксирували до берега, де на спеціальному автомобілі у супроводі співробітників МВС Росії транспортували до місця знешкодження на спеціальному полігоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: