На Одещині через спалах кору закрили школу

На Одещині через спалах кору закрили школу

Вісім нових випадків захворювання було виявлено у дітей вже під час канікул

Влада закрила Виноградівську загальноосвітню школу Болградського району через спалах кору.

Як повідомляє місцеве видання «Траса Е-95», перший випадок захворювання трапився ще 22 жовтня. Після цього діти пішли на канікули. Вісім нових випадків захворювання виявлено у дітей вже під час канікул, всі вони з трьох різних сімей. В останні дні кількість хворих досягла 18 осіб.

«Щоб не допустити поширення інфекції, ми вирішили продовжити канікули до 13 листопада. Саме в цей день закінчується інкубаційний період, якщо рахувати від 22 жовтня. Нові випадки вже не пов'язані з перебуванням дітей у школі. 14 листопада, перед початком занять, силами медичного персоналу ми маємо намір провести огляд, і не допустити дітей з ознаками захворювання », - зазначила начальник відділу освіти Болградської райдержадміністрації Алла Оріховського.

Вона стверджує, що в основному захворіли діти з сімей, які свого часу відмовлялися від вакцинації.

Станом на 6 листопада, в Березівському районі Одеської області також зареєстровано два випадки захворювання на кір.

Як повідомляє прес-служба Березовської райдержадміністрації, в зв'язку з цим керівництво району закликає активізувати інформаційно-роз'яснювальну роботу серед дітей та батьків, а також забезпечити проведення протиепідемічних заходів в місцевих навчальних закладах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: