На Одещині демонтували скандальні пам’ятники Леніну та Калініну

На Одещині демонтували скандальні пам’ятники Леніну та Калініну

До проведення демонтажних робіт приєдналися мешканці села

У селі Кубей Болградського району Одеської області 6 жовтня демонтували пам’ятники Володимиру Леніну та Михайлові Калініну. Про це інформує прес-служба Болградської райдержадміністрації.

Там визнали, що відповідно до законодавства Кубейській сільській раді необхідно було провести демонтаж відповідних пам’ятників до травня 2016 року. Але через те, що сільською радою не було виділено коштів на демонтаж пам’ятників, дані вимоги не були виконані у зазначений законом термін.

«Проте, спільними зусиллями Одеської обласної державної адміністрації та Болградської районної державної адміністрації було знайдено необхідне фінансування та спеціальну техніку, за допомогою яких був проведений демонтаж пам’ятників Леніну та Калініну у селі Кубей», - підкреслено у повідомленні.

Прес-служба РДА відзначила, що до проведення демонтажних робіт приєдналися мешканці села та місцева влада. Роботи з демонтажу були завершені у той же день.

Нагадаємо, незадовго до демонтажу активісти відтяли голову пам'ятнику Леніну у селі Кубей. Його та пам'ятник Калініну сільрада відреставрувала за бюджетні кошти. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: