На Одещині затримано військовослужбовця, який виготовляв вибухові пристрої

На Одещині затримано військовослужбовця, який виготовляв вибухові пристрої

Капітан ЗСУ здійснював виготовлення вибухових пристроїв, а також незаконно зберігав вибухові речовини

У п’ятницю, 20 жовтня, оперативниками Управління карного розшуку ГУНП в Одеській області спільно з військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України та працівниками 7 управління військової контррозвідки департаменту контррозвідки Служби безпеки України під час реалізації саморобних вибухових пристроїв затриманий 27-річний інженер однієї з військових частин Одещини. Про це інформує поліція Одеської області, повідомляє «Главком».

Досудовим розслідуванням встановлено, що капітан ЗСУ здійснював виготовлення вибухових пристроїв, а також незаконно зберігав вибухові речовини. Зокрема, у липні поточного року правоохоронцями задокументовано факт підконтрольної реалізації громадянину двох конструктивно змінених мобільних телефонів, навчального та бойового електродетонатора, за що він одержав 2600 гривень.

Безпосередньо сьогодні під час чергової реалізації конструктивно-змінених мобільних телефонів та бойових електродетонаторів на суму близько 8 тисяч гривень - вказаного інженера затримано.

На теперішній час 27-річний військовослужбовець затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за ознаками ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 3 ст. 410 (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають першочергові слідчі дії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: