На окупованому Донбасі наслідки пандемії коронавірусу можуть бути найгіршими

На окупованому Донбасі наслідки пандемії коронавірусу можуть бути найгіршими

Заяви представників «влади» в ОРДЛО про незначну кількість хворих на Covid-19 не відповідають дійсності.

На непідконтрольних українському уряду територіях у Донецькій і Луганських областях наслідки пандемії коронавірусу можуть бути надзвичайно негативними: заяви представників «влади» в ОРДЛО про незначну кількість хворих на Covid-19 не відповідають дійсності.

Про це у дослідженні «Східна Україна і коронавірус» Фонду Карнегі за міжнародний мир пише британський журналіст і дослідник Томас де Ваал.

«Ці регіони, а також і частина підконтрольних уряду територій, де ситуація дещо краща, мають коктейль із трьох проблем, які роблять їх особливо вразливими щодо найгірших наслідків пандемії», - вважає експерт.

По-перше, нагадує Ваал, 36% населення ОРДЛО становлять пенсіонери, багато з яких мають великі проблеми із здоров'ям. По-друге, система охорони здоров'я у регіоні зазнала значної деградації після 2014 року. Ці території залишили близько 1500 медичних працівників. І, нарешті, створені Росією адміністрації на цих територіях є слабкими і неспроможними ефективно реагувати на кризу, пов'язану з коронавірусом.

Експерт також піддає сумніву офіційні повідомлення представників «влади» в ОРДЛО, які заявили, що у регіоні зафіксовано менше десятка випадків інфікування коронавірусом. Як наголошує Ваал, більшість обізнаних експертів не сприймають такі заяви серйозно.

Для прикладу британський журналіст згадав заяву віцепрем'єр-міністра – міністра з питань тимчасово окупованих територій України Олексія Рєзнікова, який обвинуватив окупаційну адміністрацію в ОРДЛО у приховуванні від населення правдивої інформації про реальну ситуацію щодо ескалації епідемії.

Як йдеться у розслідуванні Defense Express, російські окупанти на Донбасі приховують і замовчують ситуацію щодо погіршення ситуації з епідемією коронавірусу.

Нагадаємо, станом на 9:00 14 квітня в Україні 3372 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 98 летальних, 119 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 270 нових випадків. В Івано-Франківській  області зареєстровано  332 випадки Covid-19.

Як повідомлялось, кількість зафіксованих випадків захворювання коронавірусом нового типу Covid-19 у всьому світі наближається до двох мільйонів

Згідно з даними американського інституту імені Джона Хопкінса, в світі станом на ранок 14 квітня вже нараховується 1 920 618 підтверджених випадків захворювання. Понад 582 тисячі з них виявлені в США.

На другому місці Іспанія, де коронавірус виявили у більш ніж 170 тисяч осіб. Далі йде Італія, де зафіксовано понад 159 тисяч випадків зараження коронавірусом.

На четвертому місці Франція, де захворіли майже 138 тисяч осіб. Замикає п'ятірку Німеччина, де коронавірус виявили у 130 тисяч осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: