Коронавірус вперше передався від мерця

Коронавірус вперше передався від мерця
Ілюстративне фото

За даними ВООЗ, легені людей, які померли від пневмонії, викликаної коронавірусом нового типу, можуть бути небезпечними, якщо їх неправильно обробляти під час розтину. При цьому стверджується, що віруси після смерті їх носія живуть недовго

У Таїланді в результаті хвороби, викликаної коронавірусом нового типу, помер судмедексперт. Відомо, що вірус передався йому від мерця - це перший у світі офіційно підтверджений подібний випадок, пише Daily Mail.

Організації охорони здоров'я закликали судмедекспертів і патологоанатомів дотримуватися запобіжних заходів, оскільки повних відомостей про шляхи поширення коронавирусу все ще немає. Зазначається, що дезінфекцію, проведену в операційних, можна робити і в патологоанатомічних відділеннях.

На думку фахівців, імовірність того, що судмедексперт заразився від живого носія вірусу, низька, проте у нього були постійні контакти з померлими. Точних даних про кількість заражених коронавірусом трупів немає, оскільки їх не піддають регулярній перевірці.

За даними ВООЗ, легені людей, які померли від пневмонії, викликаної коронавірусом нового типу, можуть бути небезпечними, якщо їх неправильно обробляти під час розтину. При цьому стверджується, що віруси після смерті їх носія живуть недовго.

У Таїланді, за останніми даними, заражені коронавірусом 2613 осіб, з початку епідемії зареєстровано 41 летальний випадок.

Як повідомлялось, кількість зафіксованих випадків захворювання коронавірусом нового типу Covid-19 у всьому світі наближається до двох мільйонів

Згідно з даними американського інституту імені Джона Хопкінса, в світі станом на ранок 14 квітня вже нараховується 1 920 618 підтверджених випадків захворювання. Понад 582 тисячі з них виявлені в США.

На другому місці Іспанія, де коронавірус виявили у більш ніж 170 тисяч осіб. Далі йде Італія, де зафіксовано понад 159 тисяч випадків зараження коронавірусом.

На четвертому місці Франція, де захворіли майже 138 тисяч осіб. Замикає п'ятірку Німеччина, де коронавірус виявили у 130 тисяч осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: