На окупованому Донбасі назріває енергетична криза

На окупованому Донбасі назріває енергетична криза

«Зуївська ТЕС» може зупинитися через борги «ЛНР» перед «ДНР» за вугілля

Між самопроголошеними терористичними «ДНР» і «ЛНР» загострюється невирішене питання про постачання вугілля на ВАТ «Зуївська ТЕС», що може призвести до зупинки даної електростанції і викликати енергетичну кризу в окремих районах Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє група «Інформаційний спротив».

Зокрема, на складських приміщеннях ВАТ «Зуївська ТЕС» знаходиться всього близько 4 тис. тонн вугілля (при необхідності, до кінця опалювального сезону - 30 тис. тонн), який придатний до повноцінного використання.

«Дана ситуація склалася внаслідок наявності у «ЛНР» значного боргу перед «ДНР» за спожиту електроенергію, що унеможливлює закупівлю необхідної кількості вугілля», - повідомляє «ІС».

За даними групи, у зв'язку з цим на електростанції вдаються до змішування штатного вугілля з іншими марками, які не призначені для використання на ТЕС. Такі дії призводять до прискорення зносу обладнання станції та подальшого виникнення проблем в її експлуатації (через аварійне відключення).

Як повідомлялося, на непідконтрольних Україні територіях Донбасу 36 вугільних шахт повністю затоплено та не підлягають відновленню. Підтоплення підходить до критичної межі, що може закінчитися екологічною трагедією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: