На пляжах Азову поменшало медуз: допоміг шторм (відео)

На пляжах Азову поменшало медуз: допоміг шторм (відео)
В Азовському морі медузам комфортно через його підвищену солоність
Фото: tv5.zp.ua

Арабатська стрілка практично повністю очистилась від непроханих гостей

Курорти на Азовському морі, що цього року потерпали від нашестя медуз, переважно очистились. Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на відео, розміщене в мережі туристами.

Судячи з кадрів, зроблених відпочивальниками на Арабатській стрілці в курортному селі Щасливцеве, море стало чистішим після недавнього шторму. Разом зі зміною умов зникли і медузи.

За словами автора відео, температура води близько 25-26 градусів, іноді на пляж викидає мертвих медуз-корнеротів, але купатися вони вже не заважають.

Відпочивальники кажуть, що в цілому на курортах Азовського моря стало трохи прохолодніше, але температуру оцінюють як комфортну.

Арабатська Стрілка, або Арабатська коса - вузька і довга смуга землі в північно-східній частині Кримського півострова, що складається в основному з ракушечного матеріалу, що відокремлює затоку Сиваш від Азовського моря.

Адміністративний кордон між Україною та окупованою РФ територією АР Крим знаходиться за селищем Стрілкове - найпівденнішої точки Херсонської області.

Нагадаємо, що з початку липня зафіксовано нашестя медуз практично по всьому узбережжю Азовського моря: через них люди побоюються купатися в Генічеську та в Кирилівці Запорізької області.

На думку учених, нашестя медуз в Азовському морі може бути пов'язано з його високою солоністю – у такому середовищі їм достатньо комфортно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: