На Полтавщині від коронавірусу вилікувались 92 людини

На Полтавщині від коронавірусу вилікувались 92 людини
Не все так погано з коронавірусом на Полтавщині

Медикам області обіцяють виплати

На Полтавщині короновірусною інфекцією продовжуть хворіти 139 осіб, а 92 людини вилікувалось. З початку епідемії в регіоні зареєстровано 239 випадків захворювання, 8 людей померли. За останню добу було зафіксовано лише 3 випадки зараження.  Про це на брифінгу повідомив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

На стаціонарному лікуванні в області знаходиться 20 осіб. У хворих на коронавірус, які були підключені до апаратів ШВЛ, зараз спостерігається позитивна динаміка. Решта лікуються амбулаторно або знаходяться на самоізоляції.

В області на коронавірусну інфекцію хворіє 61 медичний працівник. При цьому Синєгубов зазначив, зараз йде укладання договорів з Національною службою здоров’я України, яка й виплатить кошти лікарям.

«Заклади, які входять до переліку медичних установ, що приймають хворих на Covid-19, укладають відповідні контракти. Там є чотири пакети НСЗУ щодо боротьби з коронавірусом. Це питання контролює наш профільний департамент», - сказав він.

Область також обіцяє профінансувати  премії для медичних працівників, які борються з інфекцією, але не оголошує їх обсяг. 

Нагадаємо, що станом на 9:00 8 травня в Україні 14195 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нові випадки. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

Хворобу підтверджено у 977 дітей та 2 758 медиків. Усього в Україні досліджено 159 155 зразків методом ПЛР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: