На станції «Академік Вернадський» протікає дах, який не ремонтували з 1970-х років

На станції «Академік Вернадський» протікає дах, який не ремонтували з 1970-х років
На станції «Академік Вернадський» зроблять капітальний ремонт і оновлять обладнання

За словами, керівника Антарктичного центру, на станції буде повністю замінено системи опалення, опріснення води та дах

Виконувач обов’язків директора Антарктичного центру Євген Дикий в інтерв’ю «Главкому» розповів, що на станції «Академік Вернадський» зроблять капітальний ремонт і оновлять обладнання.

За словами Дикого, почнуть ремонт з даху, що зроблений ще у 1970-х роках британцями і наразі вже протікає.

Також на станції буде повністю замінено енергетичну систему та системи опалення і опріснення води.

Зокрема, полярникам куплять нові дизельні генераторні установки, що забезпечують енергією всю станцію. «Їх не замінювали з 1980 року. Це дизелі шведської компанії Volvo Penta. Навіть сам виробник шокований тим, що їхній продукт пропрацював 38 років в умовах Антарктики - не без допомоги українських полярників», - жартує Дикий і додає, що у Volvo Penta навіть хотіли забрали ці генератори у свій музей.

Євген Дикий також зазначив, що на станції замінять опріснювальну установку. «Вона працює з 1986 року, і зараз її стан аварійний. Ми купуємо нову італійську вартістю близько 30 тис. євро», - розповів керівник Антарктичного центру.

Дикий додав, що замінюватимуть і котли опалення, що працюють вже 22 роки - з того моменту, як станцію передали Україні. «Тоді встановили найдешевші російські, які вже майже непридатні до роботи. Тому ми купуємо нові», - пояснив Дикий.

А ще у планах відремонтувати також паливний бак. «Це єдина капітальна споруда, що була побудована за 22 роки. Але побудували так, що в цьому сезоні маємо ремонтувати. При тому що бак, який встановлювали британці, досі нормально функціонує», - каже Дикий.

Більше читайте:  Євген Дикий: Вперше за 20 років українські жінки вирушать у полярну експедицію

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: