На «Стіну» Яценюка цьогоріч буде витрачено 500 млн грн

На «Стіну» Яценюка цьогоріч буде витрачено 500 млн грн

У Держприкордонслужбі скаржаться на суттєве недофінансування проекту

Державна прикордонна служба планує витратити на проект «Стіна» у 2017 році близько 500 млн грн, повідомив глава відомства Петро Цигикал.

«На сьогоднішній день за 2015-2016 роки ми отримали 600 млн грн, це близько 15% загальної потреби. Планом передбачалося виділення на цей період вже 2,194 млрд грн. У 2017 році на проект було виділено 200 млн грн, плюс зміни до бюджету додали ще 300 млн грн. Загалом, ми очікуємо у цьому році 500 млн грн, що становить 55% коштів, необхідних тільки на цей рік», - сказав Цигикал.

Крім того, він зазначив, що є суттєве недофінансування цього проекту, відповідно, сповільнюється і проведення робіт на місці.

«Якщо говорити про те, що вже зроблено, то облаштовано 274,6 км протитанкових ровів, 47,1 км контрольно-слідових смуг, 84 км огорож, 179,9 км рокадних доріг», - додав він.

Голова Держприкордонслужби нагадав, що, згідно з проектом, мова йде про кордон з РФ у Харківській, Чернігівській та Луганській областях. За його словами, до кінця поточного року планується завершити роботи у Харківській області.

Як відомо, «Стіна» - проект, який повинен підвищити рівень безпеки на суходільної межі України і Російської Федерації. Він передбачає будівництво оборонних споруд, систем спостереження, рокади, також повинно бути обладнане морське узбережжя і демаркаційна лінія на кордоні з АР Крим.

Проект був запропонований Арсенієм Яценюком у 2014 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: