На Віннчині один з найбільших сокових заводів в Україні викрили на махінаціях із блакитним паливом

На Віннчині один з найбільших сокових заводів в Україні викрили на махінаціях із блакитним паливом

Місцевий виробник соків займався незаконним відбором газу

У Калинівці Вінницької області співробітники управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіціі виявили факт незаконної врізки в газорозподільні мережі і відбору блакитного палива. Правоохоронці вважають, що місцевий виробник соків - ТОВ «Екосфера» - завдав шкоди в розмірі близько 100 мільйонів гривень, повідомляє Vindaily.

За словами спікера Департаменту захисту економіки НПУ Наталії Калиновської, факти вказують на те, що незаконне підключення до міської мережі газопостачання високого тиску в обхід офіційних приладів обліку проводилося з ініціативи посадових осіб компанії. Робота газового котла для стерилізації готової продукції здійснювалася через незаконний газопровід, на який офіційні лічильники не встановлювалися. В даний час врізка усунена, відкрито кримінальне провадження.

Слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження. В ході слідства буде встановлено остаточну суму завданих збитків і особи, причетні до самовільного підключення до мережі газопостачання.

Відзначимо, за однією адресою в Калинівці розташовані кілька компаній, що займаються випуском продуктів харчування, включаючи «Вінніфрут», з єдиними власниками. Що стосується «Екосфера», то судячи з інформації з сайту компанії, вона є одним з найбільших виробників натуральних соків з переробкою 25 тисяч тонн яблук на рік і щоденним випуском 100 тисяч літрів соку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: