На Волині московський священик стріляв по односельцях за перехід до Єдиної української церкви

На Волині московський священик стріляв по односельцях за перехід до Єдиної української церкви
Протоієрей УПЦ МП Володимир Гелета погрожував розстріляти людей 

Напередодні пізно ввечері невідомі намагалися підпалити господарські споруди храму

У селі Жидичин Ківерцівського району на Волині стався конфлікт навколо Свято-Миколаївського храму, громада якого днями перейшла до єдиної помісної Православної церкви України.

Про стрілянину в селі повідомляє відділ комунікації поліції Волинської області.

"Сьогодні близько четвертої години ранку на лінію служби «102» поліції Волині надійшло повідомлення про те, що в селі Жидичин Ківерцівського району один із місцевих житель здійснив декілька пострілів, ймовірно, із рушниці в сторону односельців», - йдеться у повідомленні.

Поліція зареєструвала повідомлення та проводить його перевірку. На місці події працюють керівництво ГУНП в області та Ківерцівського відділу поліції, слідчо-оперативна група.

Про подробиці інциденту у Facebook повідомив його свідок Тарас Висоцький.

«О 03.30 год. настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Жидичин Ківерцівського р-ну протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля бочок, охороняючи храм, вигукуючи при цьому: «Я стріляю», а також «Даю годину і всіх буду розстрілювати. Було зроблено 4 постріли», - стверджує Висоцький.

Також він інформує, що вчора близько 23:00 зафіксований факт підпалу господарських споруд з живим поголів’ям на території монастирської економії. Пожежу вдалося загасити власними силами, а представники ДСНСУ склали відповідний акт.

Раніше Висоцький повідомляв у Facebook, що за перехід до єдиної помісної церкви проголосували 390 членів жидичівської релігійної громади

У Волинській єпархії УПЦ (МП) називають випадок «рейдерським захопленням». Заявляють, що, не отримавши ключів від храму, активісти зрізали замок болгаркою і стали проводити інвентаризацію цінностей. Клірик храму ієрей Роман Гелета стверджує, що при сутичках біля храму постраждали його дружина і мати, дружина настоятеля храму протоієрея Володимира Гелети.

Слід нагадати, що уже близько 340 парафій Московського патріархату перейшли до Православної церкви України, але процес штучно стримується. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: