На Закарпатті поліція затримала п’ятьох нелегалів та «провідника» з ЄС

На Закарпатті поліція затримала п’ятьох нелегалів та «провідника» з ЄС
Нелегали

23-річний мешканець однієї з країн Євросоюзу ймовірно сприяв нелегалам в переправленні через кордон

На черговому контрольно-пропускному пункті «Вилок» Закарпатської області правоохоронці затримали п'ятьох нелегалів і громадянина Європейського союзу, який їх супроводжував.

Про це повідомляє прес-служба поліції Закарпатської області в Facebook.

На місці події слідчо-оперативна група Виноградівського відділення поліції встановила, що документи мав тільки один із затриманих - 27-річний чоловік. Крім цього, у групі був 23-річний мешканець однієї з країн Євросоюзу, який імовірно сприяв нелегалам в переправленні через кордон.

Зазначається, що інші затримані не мали жодних документів, що засвідчують особу. Поблизу місця затримання правоохоронці також виявили та вилучили автомобіль Volkswagen Passat на іноземних номерах.

Співробітники Виноградівського відділення поліції почали кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення нелегалів через кордон. Нелегальних мігрантів помістили в пункт тимчасового тримання Мукачівського прикордонного загону.

У відношенні громадянина ЄС вирішується питання про обрання запобіжного заходу. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Відповідне правопорушення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з конфіскацією транспортних або інших засобів, що сприяли злочину.

Як повідомляв «Главком», на Закарпаття прибуло понад 100 прикордонників через «атаки кордону» нелегалами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: