На Житомирщині рятувальники гасять лісові пожежі у двох районах

На Житомирщині рятувальники гасять лісові пожежі у двох районах
У Житомирській області з 10 квітня тривають лісові пожежі 

До гасіння лісових пожеж на Житомирщині залучено 100 чоловік та 21 одиниця техніки

У Житомирській області рятувальники ліквідовують лісові пожежі у Народицькому та Лугинському районах на загальній площі близько 40 га.

Про це повідомляє ДСНС України.

«Станом на 7 год. 14 квітня пожежу лісової підстилки поблизу с. Звіздаль Народицького району на території Народицького та Кліщивського лісництв локалізовано. Відкритого вогню немає, спостерігається тління 2 осередків на загальній площі близько 5 га. До гасіння залучено 67 чоловік та 21 одиниця техніки, з них від ДСНС 36 чоловік особового складу та 11 одиниць техніки», - йдеться у повідомленні.

Крім того, 13 квітня до ДСНС надійшла інформація, що поблизу с. Радогоща Лугинського району на території Радогощанського лісництва виникло загорання сухої трави, лісової підстилки та чагарників на площі близько 35 га.

Станом на 7 годину 14 квітня до гасіння залучено 100 чоловік та 21 одиниця техніки, з них від ДСНС 26 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки.

Раніше повідомлялося, що на Житомирщині з 10 квітня триває гасіння торф’яної пожежі на території торфобрикетного заводу Луганського району, станом на 13 квітня залишалося ліквідувати загоряння окремих осередків на площі 22,1 га.

Нагадаємо, вже більше тижня продовжує горіти Чорнобильська зона. Станом на 7 годину ранку 14 квітня, у Чорнобильській зоні підрозділами ДСНС надається допомога Державному агентству України з управління зоною відчуження у гасінні пожеж на території Корогодського, Детятківського, Паришівського та Денисовецького лісництв.

Президент України Володимир Зеленський викликав до себе керівника ДСНС  із доповіддю про масштабні пожежі в Чорнобильській зоні.

Варто зазначити, що у понеділок ввечері у Чорнобильській зоні, де десятий день гасили пожежу, пішов дощ. Однак прогнозувати, коли вдасться побороти вогонь, наразі зарано.

Також інспектори з ядерної безпеки перевірили об’єкти ЧАЕС.

Як відомо, у ДСНС божаться, що пожежа під Чорнобилем не несе загрози для атомної електростанції.

Раніше директор Chornobyl Tour і Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко заявив, що пожежа в Чорнобильській зоні знаходиться в двох кілометрах від сховищ з високоактивними радіоактивними відходами. За його словами, вогонь добрався до Прип'яті.

Як повідомлялось, пожежа у Чорнобильській зоні вже дісталася території біля 5 енергоблоку ЧАЕС.

У мережі з'явилося відео, як коні Пржевальського тікають від вогню по спалених чорнобильських полях.

Як відомо, збитки від пожежі у Чорнобильській зоні попередньо оцінюють у десятки мільйонів.

Через пожежі, що тривають у Чорнобильській зоні відчуження, в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: