НАБУ повторно викликало Онищенка на допит

НАБУ повторно викликало Онищенка на допит

На сьогоднішній допит нардеп не з'явився.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) викликає народного депутата Олександра Онищенка, який має статус підозрюваного у так званій газовій справі, на допит у п'ятницю, 5 серпня. Копія повістки про виклик на допит опублікована на офіційному сайті Бюро.

Як повідомлялося, Онищенко, викликаний на допит 2 серпня, до НАБУ не з'явився, наступний допит за повісткою попередньо може відбутися вже поточного тижня.

Згідно з оприлюдненою повісткою, нардеп повинен з'явитися 5 серпня о 09:00 до детектива першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Олександра Клименка за адресою: м. Київ, вул. Василя Сурікова, 3.

Нагадаємо, адвокат запропонував детективам НАБУ зв'язатися з Онищенком по скайпу.

щенком по скайпу
Сьогодні, 14:19
0 0 0 0 0
Розсилка

E-mail
ВІДПРАВИТИ

Олександр Онищенко направив детективам НАБУ заяву з пропозицією «творчого співробітництва»

Адвокат народного депутата Олександра Онищенко Ігор Петруненко повідомив, що Онищенко готовий поспілкуватися з детективами НАБУ з Лондона. Для цього можна використовувати скайп або інші засоби зв'язку, заявив адвокат.

Петруненко повідомив, що передав детективам НАБУ заяву Онищенка, яке містить «запрошення до співпраці» в рамках кримінального провадження. На даний момент народний депутат знаходиться в Лондоні.

«Враховуючи те, що він не впевнений у реалізації своїх конституційних прав в Україні в рамках розслідування, він запрошує детективів НАБУ до творчої співпраці, шляхом спілкування з ним під час перебування в Лондоні. Він виходить з Європейської конвенції 1959 року про надання юридичної допомоги. Думаю, детективи зважать його пропозицію і якщо вони захочуть конструктивно вирішити справу, то вони будуть мати контакти з Онищенко, і його участь прояснить ситуацію по цій справі. Це може бути скайп або інші засоби, їх можна знайти, якщо є бажання почути опонента», - заявив адвокат.

Як повідомлялося, Народний депутат Олександр Онищенко, викликаний на допит у вівторок, 2 серпня в НАБУ, не з'явився, наступний допит за повісткою попередньо може відбутися вже на поточному тижні.

Нагадаємо, 27 липня генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату Олександру Онищенку. Дане повідомлення передали захисту і родичам Онищенко 28 липня. Причому сам підозрюваний нещодавно заявляв, що він зайнятий Олімпіадою і не має наміру реагувати на дії НАБУ.

У п'ятницю, 29 липня, Онищенко заявив, що знаходиться у Великобританії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

На початку липня Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення «газової схеми». За попередніми даними, в результаті викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: