НАБУ затримало слідчого Генпрокуратури за крадіжку талонів на пальне під час обшуку сільради

НАБУ затримало слідчого Генпрокуратури за крадіжку талонів на пальне під час обшуку сільради

Слідчого Генпрокуратури підозрюють у зловживанні службовим становищем

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали старшого слідчого з особливо важливих справ департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за підозрою у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Затримання відбулося в рамках розслідування, яке детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури почали за заявою потерпілої сторони від 1 вересня 2016 року.

За даними слідства, затримано працівника ГПУ, всупереч вимогам ст. 216 Кримінально-процесуального кодексу України (щодо підслідності), що проводив розслідування за фактами одержання неправомірної вигоди головою однієї із сільських рад Черкаської області, якого підозрюють в одержанні хабара в розмірі майже 5 млн грн. Під час проведення обшуку в даному провадженні слідчий Генпрокуратури, зловживаючи своїм службовим становищем, заволодів знайденими талонами на значний обсяг пального, які належали сільській раді. Згодом цей слідчий неодноразово використовував дані талони для заправки свого особистого автомобіля, а також автомобіля своєї дружини.

Зараз готується повідомлення затриманому про підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу. У разі визнання провини затриманого судом йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, в серпні цього року між Генеральною прокуратурою і Національним антикорупційним бюро спалахнув конфлікт. ГПУ звинуватила НАБУ в незаконному прослуховуванні прокурора Суса, який очолював вищезгаданий обшук у бюро. Слідчі прокуратури нібито спробували з'ясувати, хто саме веде прослуховування, але на місце пригоди прибув спецназ НАБУ, який «забрав своїх співробітників». Однак у квартирі залишилися посвідчення співробітників НАБУ і папери з прізвищем Дмитра Суса, стверджують у прокуратурі. У НАБУ заявили, що співробітники ГПУ незаконно утримували його співробітників протягом 11 годин і відкрили за даним фактом провадження.

Генпрокурор Юрій Луценко 18 серпня передав розслідування всіх злочинів під час конфлікту ГПУ і НАБУ Службі безпеки України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: