Нацбанк знизив облікову ставку до 15% річних

Нацбанк знизив облікову ставку до 15% річних

Нацбанк заявляє, що економічна активність поступово відновлюється

Правління Національного банку України прийняло рішення про зниження облікової ставки до 15% річних з 16 вересня 2016 року. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.
«Пом’якшення монетарної політки обумовлено подальшим зниженням ризиків для цінової стабільності та узгоджується з цілями щодо інфляції – 12% +/-3 п.п. на 2016 рік та 8% +/-2 п.п. на 2017 рік», – йдеться в повідомленні.
У НБУ зазначають, що динаміка споживчих цін в останні місяці відповідала прогнозу Національного банку, опублікованому в інфляційному звіті (липень 2016 р.). Так, у серпні 2016 року інфляція становила у річному вимірі 8,4%.
Крім того, за даними Нацбанку, економічна активність поступово відновлюється. У ІІ кварталі зростання реального ВВП прискорилося до 1,3% у річному вимірі. У липні зростання індексу випуску базових галузей збереглося на рівні 1,7% у річному вимірі», – йдеться у повідомленні НБУ.
Водночас Нацбанк зазначає, що з огляду на невизначеність щодо ситуації на зовнішніх ринках він залишає монетарні умови достатньо стриманими.
«У разі продовження послаблення ризиків для цінової стабільності Національний банк і надалі пом’якшуватиме монетарну політику для підтримки відновлення економічного зростання», – повідомляє НБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: