Начальник Генштабу підбив підсумки навчання «Непохитна стійкість – 2017», яке пройшло на 11 полігонах

Начальник Генштабу підбив підсумки навчання «Непохитна стійкість – 2017», яке пройшло на 11 полігонах
Український військовий та Віктор Муженко

До навчання було залучено близько семи тисяч військовослужбовців частин

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко підбив підсумки навчання «Непохитна стійкість – 2017», яке завершилося у вересні і проходило на одинадцяти армійських полігонах та в понад семидесяти визначених районах.

Як розказав воєначальник в інтерв’ю програмі «Фактор безпеки» до Дня захисника України, умови цього навчання дали військовим можливість діяти в районах, просторово-часові показники яких наближені до виконання реальних завдань.

«Було залучено близько семи тисяч військовослужбовців відповідних частин і підрозділів і близько п’яти тисяч особового складу оперативного складу пунктів управління. Опрацьовувалося питання управління міжвидовими угрупованнями військ на потенційно небезпечних напрямках – це в різних регіонах України: на півночі, на північному-сході, на сході, на південному-сході, на південному-заході, в Бессарабії, фактично по всій території України», - сказав він.

Муженко також додав, що під час навчання опрацьовувалося пересування військ на великі відстані різними способами, відпрацьовувалися і відповідні дії підрозділів: десантно-штурмові дії, десантування різними способами, дії механізованих підрозділів – як наступальні, так і оборонні.

«Тобто [опрацьовувалося] все те, чого необхідно було навчитись військам для підняття свого рівня підготовки і взагалі набуття спроможності Збройних сил щодо адекватного реагування на ті загрози, які на сьогоднішній день існують і прогнозуються у відношенні України», - зазначив начальник Генштабу.

Відзначимо, сьогодні 14 жовтня, Україна святкує День захисника та День Українського козацтва, а також чергову річницю створення УПА. Крім того, віряни також відзначають День святої Покрови Пресвятої Богородиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: