Нацполіція і Microsoft співпрацюватимуть в сфері кібербезпеки

Нацполіція і Microsoft співпрацюватимуть в сфері кібербезпеки

Нацполіція уклала з Microsoft меморандум про співпрацю по кібербезпеці

Заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв і генеральний директор «Microsoft Україна» Надія Васильєва підписали під час зустрічі Меморандум про співробітництво у сфері інформаційної безпеки та кібербезпеки.

Про це йдеться в повідомленні Національної поліції України.

«Така співпраця допоможе нам у питаннях побудови комплексних рішень технічного забезпечення нашої діяльності в масштабах держави, застосування інновацій у сфері державного управління, а також оптимізації наявного ресурсу з метою зменшення впливу людського фактора на діяльність поліції», — зазначив Бушуєв.

На зустрічі також йшлося про створення та модернізацію інформаційної інфраструктури, забезпечення автоматизації, прозорості та контрольованості внутрішніх процесів.

Також учасники зустрічі обговорили перспективу розвитку взаємовідносин між Нацполіцією і компанією-виробником програмного забезпечення. Зокрема, йдеться про формування за допомогою «Майкрософт-Україна» своєрідного «ядра» з числа  працівників Національної поліції, які відповідатимуть за забезпечення інформаційної та кібербезпеки відомства.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України», прийнятий Верховною Радою України 5 жовтня 2017 року.

Закон створює засади національної системи кібербезпеки як сукупності політичних, соціальних, економічних та інформаційних відносин разом із організаційно-адміністративними та техніко-технологічними заходами державного і приватного секторів та громадянського суспільства.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: