Нацрада призначила перевірку телеканалу через промову Симоненка

Нацрада призначила перевірку телеканалу через промову Симоненка

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення відреагувала на численні звернення глядачів щодо виступу лідера забороненої в Україні Компартії Петра Симоненка на телеканалі «Гамма».

Після моніторингу програм мовника, що здійснювалися 9 і 10 березня та 1 і 9 травня 2016 року, Нацрада призначила позапланову перевірку ТОВ «Гамма-консалтинг», власником якого є син одіозного політика.
Так, у змісті передач «Опозиційна думка» і «Наголос. Підсумки», учасником яких був Петро Симоненко, представлений лідером Лівого руху України, зафіксовано ознаки порушення вимог абзацу 14 ч.2 ст. 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», ч. 2 ст. 9 цього Закону і ч. 1 ст. 28 Закону України «Про інформацію».
Під час обговорення питання голова Національної ради Юрій Артеменко сказав, що також до регуляторного органа з листом звернулася Служба безпеки України з проханням здійснити аналіз ефіру передач цього мовника.
Тому компанії призначено позапланову перевірку. Крім цього, регулятор звернеться до незалежних експертів для отримання висновків щодо наявності в ефірі мовника порушень чинного законодавства.
Нагадаємо, у Києві 9 травня телеканал «Гамма» показав промову Симоненка. У своїй пропагандистській промові політик згадав про «ленінські ідеї» та «Комуністичну партію», які, за його словами, і допомогли здобути перемогу у Другій світовій війні.
При цьому нинішню українську владу Симоненко назвав «неонацистами, що прийшли до влади після збройного перевороту».
Джерело: УНІАН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: