«Нафтогаз» перевірив своїх співробітників, згаданих у «панамських документах»

«Нафтогаз» перевірив своїх співробітників, згаданих у «панамських документах»

Внутрішня перевірка не виявила у цих випадках порушення внутрішніх положень «Нафтогазу» або конфлікту інтересів, пов’язаного з роботою цих співробітників у групі «Нафтогаз».

НАК «Нафтогаз України» надав додаткову інформацію стосовно своїх двох співробітників, прізвища яких згадуються у «панамських документах». 

За інформацією прес-служби компанії, Сергій Коновець, заступник голови правління, є міноритарним співвласником холдінгової компанії Kvassir Global inc., зареєстрованої на Британських Віргінських островах у 2009 році, коли він жив та офіційно працював за межами України.

«Діяльність Kvassir Global inc. жодним чином не пов’язана з роботою Сергія Коновця в Нафтогазі, компанія не є та не була покупцем або постачальником жодного з підприємств, що входять до групи Нафтогаз або будь-яких інших підприємств нафтогазового комплексу України. Інвестиції у Kvassir Global inc. відображені у декларації Сергія Коновця з часу його повернення в Україну. Співвласниками компанії є декілька українських та іноземних інвесторів, які не пов’язані з групою Нафтогаз, не є та не були державними службовцями та не займаються і не займалися політичною діяльністю», - пояснили у НАК.

Інший співробітник, а саме голова правління ПАТ «Укртранснафта» Микола Гавриленко, згаданий як співвласник компанії TURITELLA, зареєстрованої у 1999 році в Панамі. У 2007 році Микола Гавриленко вийшов з числа акціонерів TURITELLA і з того часу не має до цієї компанії будь-якого відношення.

У «Нафтогазі» резюмували, що внутрішня перевірка не виявила у цих випадках порушення внутрішніх положень Нафтогазу або конфлікту інтересів, пов’язаного з роботою цих співробітників у групі Нафтогаз. Компанія продовжує аналіз переліку осіб, згаданих у панамських документах, та інформуватиме щодо результатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: