Нардеп Добкін тримає у банківській скриньці 19 млн грн, а дома - колекції зброї і алкоголю

Нардеп Добкін тримає у банківській скриньці 19 млн грн, а дома - колекції зброї і алкоголю
Михайло Добкін

Дружина політика задекларувала 18,6 млн грн готівки і ряд нерухомості, які записані на її фірми

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Михайло Добкін задекларував за 2017 рік 5,2 млн грн доходів (у 2016 році сума доходів становила 7 млн грн).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Основним джерелом були кредитні кошти, залучені від ПриватБанку – 3,8 млн грн. Дохід від відчуження нерухомого майна становив 750 тис. грн.

Ще Добкін отримав 196 тис. грн зарплати, 252,8 тис. грн на відшкодування витрат, пов'язаних із виконанням депутатських повноважень, 192 тис. грн стипендії Почесного громадянина міста Харкова.

Також вказав розмір спадщини на суму 701 тис. грн, одержаної від батька.

У банківській сейфовій скриньці опозиційний політик зберігає готівкою 2 млн грн, $300 тис. і 300 тис. євро (в еквіваленті це виходить 17,4 млн грн). На банківських рахунках у нього є 28,4 тис. грн, $59 і 18 євро.

Ще обранець задекларував позику 350 тис. грн третім особам.

Добкін користується двома житловими будинками, земельною ділянкою площею 16,8 тис. кв. м та винним льохом площею 195,4 кв. м, які розташовані у Харкові і належать житлово-будівельному кооперативу «Триумф». Власницею ЖБК записана дружина політика Алла Миколаївна.

У минулому році нардеп разом із дружиною та двома братами стали співвласниками земельної ділянки площею 83 кв. м у Харкові. Тоді ж у спільній власності Добкіних з’явилося 5 елітних автомобілів: Porsche Panamera, 2010 року випуску, Daimler Chrysler, 2002 року випуску, Land Rover, 2013 року випуску, Toyota Fj Cruiser, 2007 року випуску, Mercedes-benz, 2007 року випуску.

Ще дві машини обранець має у своїй власності – Toyota Land Cruiser, 2007 року випуску і Toyota Land Cruiser, 2012 року випуску

У минулорічній е-декларації, як і в попередній, Михайло Добкін вказав багато цінних антикварних речей, ікон , книг, дорогих годинників, серед яких ікона Архистратиг Михаил, XIX-XXст., повне зібрання творів О.С. Пушкіна, 1899 р., колекція посуду для вина, XVIII, XIX, XX, XXI ст. і колекція червоних і білих вин, коньяків, віскі та інше, загалом 1633 одиниць, 18 рушниць і карабінів, 7 мисливських ножів.

Дружина обранця Алла Добкіна вказала зберігання 500 тис. євро і $100 тис. готівкою у банківській сейфовій скриньці (в еквіваленті це виходить 18,6 млн грн). На банківських рахунках вона тримала 126 євро, $115 і 34 грн.

У власності дружини зазначено дві столичні квартири площами 78,2 кв. м і 79 кв. м та низку нерухомості з правом користування та оренди, які належать ЖБК «Триумф» і дачному кооперативу «Вереск» (співласницею зазначається дружина обранця Алла Добкіна - «Главком»).

Алла Добкіна задекларувала три комплекти прикрас з діамантами, три каблучки з діамантом, два комплекти прикрас з білого золота, два хрестика натільних з діамантами, три коштовних наручних годинників, три сумки Hermes, дві шуби з хутра.

На дружину політика записано 5 автомобілів марок Toyota Land Cruiser, 2012 року випуску, Mercedes, 2012 року випуску, Volkswagen, 2012 року випуску, Porshe, 2011 року випуску, BMW, 2016 року випуску,  два водних засоби і 5 елітних автомобілів у спільній власності з чоловіком-нардепом та його братами.

Як повідомляв «Главком», у лютому Печерський райсуд Києва повторно наклав арешт на винний льох площею 195,4 кв. м і чотири житлові будинки ЖБК «Тріумф», що у користуванні народного депутата від Опозиційного блоку Михайла Добкіна.

Нагадаємо, що ГПУ підозрює нардепа Михайла Добкіна у попередній змові групою осіб, зловживанні своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, та сприянні заволодінню земельними ділянками на території Харкова загальною площею 77,8 га. Сума нанесених збитків територіальній громаді Харкова становить 227 млн грн.

13 липня 2017 року Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Михайла Добкіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: