Суд повторно наклав арешт на винний льох та будинки нардепа Добкіна

Суд повторно наклав арешт на винний льох та будинки нардепа Добкіна
Михайло Добкін

Майно родини опозиційного політика менше місяця знаходилося у безперешкодному володінні

Печерський райсуд Києва наклав арешт на винний льох площею 195,4 кв. м і чотири житлові будинки ЖБК «Тріумф», що у користуванні народного депутата від Опозиційного блоку Михайла Добкіна.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на лютневу ухвалу суду, яка  з’явилася у реєстрі лише 3 березня.

До суду з відповідним клопотанням прийшла Генпрокуратура, яка розслідує кримінальне провадження за фактом відчуження понад 70 га землі Харкова на користь третіх осіб. Нардеп Добкін, за даними слідства, є головним фігурантом як колишній міський голова, якому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Звідси ГПУ зробила висновок про необхідність арешту майна політика, яке належить ЖБК «Тріумф», але ним користується підозрюваний. Крім того дружина Добкіна є співзасновницею цього кооперативу, а також власницею 90% корпоративних прав ЖБК.

Як повідомляв «Главком», 19 січня цього року Печерський райсуд Києва вивів з-під арешту винний льох і чотири житлові будинки ЖБК «Тріумф». На думку слідчої судді Лариса Цокол, накладений арешт на майно був протиправним, оскільки його власником не є підозрюваний Михайло Добкін, а третя особа.

Нагадаємо, що ГПУ підозрює нардепа Михайла Добкіна у попередній змові групою осіб, зловживанні своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, та сприянні заволодінню земельними ділянками на території Харкова загальною площею 77,8 га. Сума нанесених збитків територіальній громаді Харкова становить 227 млн грн.

13 липня 2017 року Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Михайла Добкіна.

15 липня Печерський райсуд Києва обрав народному депутату від фракції Опозиційний блок запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі 50 млн. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: