Нардеп Мосійчук розповів, як заробив свої чималі статки

Нардеп Мосійчук розповів, як заробив свої чималі статки
Ігор Мосійчук

У електронній декларації Ігоря Мосійчука за 2016 рік задекларовані великі суми готівки та дорогоцінні речі

У 90-х роках народний депутат України Ігор Мосійчук серйозно займався сільським господарством на Полтавщині.

Про це Мосійчук розповів в ефірі на телеканалі ZIK.

У електронній декларації Ігоря Мосійчука за 2016 рік задекларовані досить значні статки. Зокрема, 147 тисяч євро, майже 200 тисяч доларів, понад мільйон гривень та колекція антикварної зброї.

До того ж, як зазначила ведуча, люди, які знають Мосійчука ще з лав «Правого сектору» зазначають, що нардеп ніколи не був багатою людиною, однак раптом, із 2014 року, різко розбагатів. Відтак виникло припущення, що лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко перед початком електронного декларування переписав частину свого майна на деяких членів партії.

Мосійчук спростував такі припущення і пояснив, звідки у нього такі великі суми готівки та дорогоцінні речі.

«Холодну зброю я колекціоную з дитинства, і моя колекція є законною. Щодо грошей, то я їх заробляв. І те, що в моїй біографії не записано, що я займався бізнесом, не означає, що я цього не робив. Зокрема, у 90-х роках я серйозно займався сільським господарством на Полтавщині, і мої земляки, зокрема в Лубнах, добре про це знають. Разом із партнерами я вирощував сільгоспкультури – пшеницю, гречку, цукрові буряку, кукурудзу. У нашому розпорядженні було 300 тисяч гектарів землі у селі Воронинці Полтавської області», – розповів Мосійчук.

Також нардеп пояснив, чому раніше, у попередніх деклараціях до 2015 року, не були вказані такі великі кошти.

«У декларації за 2014 рік не потрібно було вказувати готівкові кошти. До того ж, свого часу я віддав кошти своєму товаришу, який також займається сільським господарством. І ці гроші оберталися в капіталі його підприємства,відповідно з них сплачувалися податки. Це підприємство колишнього голови міста Васильків Київської області Сергія Іващенка під назвою «Валентина ЛТД», – пояснив Мосійчук. 

Нагадаємо, народний депутат (фракція Радикальна партія Олега Ляшка) Ігор Мосійчук заявив, що зафіксував розмови з заявником по своїй кримінальній справі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: