Нардеп про «Рік державної мови»: все має починатися зі шкіл і дитячих садочків

Нардеп про «Рік державної мови»: все має починатися зі шкіл і дитячих садочків
Андрій Кіт

У БПП вважають, що країні потрібна загальна програма сприяння українській мові не на один рік

Оголошення 2018 року «Роком державної мови в Україні» сприятиме популяризації української мови, однак глобально проблеми із її поширенням не вирішує. Таку думку в коментарі «Главкому» висловив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Андрій Кіт – один зі парламентарів-підписантів листа до президента із проханням оголосити наступний рік «Роком державної мови в Україні».

Водночас, за словами парламентаря, це тимчасовий захід, в той час як країні потрібна загальна програма сприяння українській мові.

«Ми про державну мову маємо думати не один рік, а постійно. Моя позиція така, що має бути загальна програма сприяння українській мові, яка має діяти постійно: починаючи з інтернету, закінчуючи видавництвами», - зауважив Кіт.

«Все має починатися з дитячого садка і зі школи… По суті, треба займатися вихованням молодого покоління. Концерти та інші подібні заходи, спрямовані на популяризацію української мови – це наслідок, не причина», - додав він.

На думку Кота, те, що глава держави не поспішає оголосити наступний рік «Роком державної мови» почасти може бути пов’язано із грошима, які потрібно буде виділяти на проведення культурних заходів у рамках цієї ініціативи.

Як повідомлялось, 178 народних депутатів підписали звернення до президента про те, щоб оголосити 2018 рік «Роком державної мови». «Щоби стати сильніше, щоб кожного, хто проживає на території України, зробити сильніше, звертаємося до Вас і пропонуємо (і така ідея підтримана чотирма профільними міністерствами та Академією наук) оголосити 2018 рік «Роком державної мови», - йдеться у повідомленні.

1_15

2_15

3_14

4_1

Комітет з питань культури і духовності підтримав пропозицію щодо оголошення 2018 року «Роком державної мови». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: