Нардеп заявив про можливий тиск силовиків на людей, які хочуть приєднатися до Української православної церкви

Нардеп заявив про можливий тиск силовиків на людей, які хочуть приєднатися до Української православної церкви
Депутат фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко прокоментував законопроект від депутатів Опозиційного блоку «За життя»

Депутат зауважив, що мотиви депутатів від ОПЗЖ ініціювати такі проекти законів зрозумілі

Громади і священнослужителі можуть зазнавати тиску з боку правоохоронців через бажання вийти з єдності з Московським патріархатом і доєднатись до Православної церкви України. Про це свідчить новий законопроект від депутатів Опозиційного блоку «За життя», повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук депутат фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко.

«У мережі знайшли документ, який потребує пильної уваги. Генеральний прокурор, за листом Голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, доручає відповідним підрозділам «опрацювати» і «надати пропозиції та зауваження» по вельми знакових законопроектах», – наголосив парламентар.

За його словами, законопроекти, внесені вони депутатами Опозиційної платформи «За життя», стосуються – «недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання осіб – учасників подій на території Донецької, Луганської областей (1089 і 1089-1), а також – «внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за перешкоджання діяльності релігійних організацій» (1107).

«При цьому, у останньому проекті чітко не визначено, що таке «перешкоджання» і довільне тлумачення цієї норми на місцях дасть ще один важіль тиску на громади і священнослужителів, які бажають вийти з єдності з Московським патріархатом», – заявив Ростислав Павленко.

Депутат зауважив, що мотиви депутатів від ОПЗЖ ініціювати такі проекти законів зрозумілі.

«Але для чого «опрацьовувати» ці вигадки українській прокуратурі? Чи не побачимо механізми з арсеналу колишніх «регіоналів» невдовзі в руках нинішньої влади?» – наголосив політик.

«Дивні справи. У контексті останніх подій – насторожують», – резюмував він.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: