Нардепи можуть лишитися без канікул

Нардепи можуть лишитися без канікул
Голова Верховної Ради Андрій Парубій

Андрій Парубій пропонуватиме не закривати поточну сесію Верховної Ради

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій виступає за те, щоб не закривати поточну сесію парламенту у п'ятницю, 14 липня, і продовжити її роботу до вересня. Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради.

«Я буду пропонувати, щоб ми не закривали сесію, щоб сесія не закривалась наступного пленарного тижня», - сказав Парубій.

За його словами, це дасть можливість депутатам оперативно збиратись для прийняття рішень в сесійній залі влітку.

Як відомо, згідно з календарним планом, поточна сесія Ради триватиме до 21 липня. При цьому пленарний тиждень - до 14 липня. З 17 по 21 липня - робота з виборцями.

Нагадаємо, з 10 липня Верховна Рада має визначитися щодо зняття недоторканності з шести нардепів: Євгена Дейдея («Народний фронт»), Олеся Довгого («Воля народу»), Андрія Лозового (Радикальна партія Олега Ляшка), Максима Полякова («Народний фронт»), Борислава Розенблата (БПП) та Михайла Добкіна (Опозиційний блок). 

Національне антикорупційне бюро України закликає народних обранців «розірвати кругову поруку в парламенті» та підтримати подання на зняття недоторканності, затримання і арешт депутатів, чию причетність до корупції встановили НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє повторно направити подання щодо позбавлення недоторканності щодо шести народних депутатів до регламентного комітету та парламенту, якщо Верховна Рада не ухвалить їх до літніх канікул.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: