Нардепи візьмуться за питання недоторканності після 12:30

Нардепи візьмуться за питання недоторканності після 12:30

Розглянути виборчу реформу нардепи планують о 16 годині

Верховна Рада візьметься за розгляд питання депутатської недоторканності на пленарному засіданні з 12:30, а виборчої реформи - з 16:00. Такий план роботи оприлюднили у Twitter парламенту.

«Про план на сьогодні: 11:00 - голосування за медреформу, 12:30 - розгляд питання недоторканності, 16:00 - розгляд - виборча реформа», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій доручив організувати аудіотрансляцію засідання ВР для мітингувальників. Вони у свою чергу пообіцяли слідкувати за тим, хто й як голосує.

Як повідомлялося, сьогодні у залі засідань парламенту на час відкриття сесії зареєструвалося 342 депутати.

Першим питанням сьогодні у Раді розглядається урядовий законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів (№6327), який сьогодні депутати розглядатимуть вже третій день поспіль.

Із 17 жовтня під стінами Верховної Ради проходить акція, організована кількома політичними силами і громадськими організаціями. Активісти вимагають від парламенту скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити Антикорупційний суд.

На вимогу мітингувальників керівники фракцій на погоджувальній раді 17 жовтня вирішили розглянути в четвер законопроекти щодо скасування депутатської недоторканості і законопроекти щодо зміни виборчої системи.

Читайте матеріали «Главкома»:

«Дочекатися завтра». «Секретний» план лідерів протесту під Радою

Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки

Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський



 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: