Насильство у поліції: про підозру оголосили ще двом силовикам у Харкові

Насильство у поліції: про підозру оголосили ще двом силовикам у Харкові

Мова йдеться про події 21 серпня, коли поліцейські у метро силоміць затягли до службової кімнати чоловіка, кинули його на підлогу і відлупцювали

Слідчі прокуратури Харківської області оголосили підозри  ще двом працівникам сектору патрульної поліції ПП ВП у метрополітені ГУНП в області. Їх підозрюють у застосуванні насильства до затриманих громадян, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області. 

Працівникам поліції оголосили про підозру у ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством).

Обидва підозрювані – старші сержанти 30 і 35 років. Їх причетність до скоєння злочину була встановлена під час вивчення відеоматеріалів у ході досудового розслідування. За даними слідства, ці поліцейські фігурують щонайменше в одному епізоді із застосуванням насильства до затриманого.

Радіо Свобода уточнює, що мова йдеться про події 21 серпня, коли поліцейські силоміць затягли до службової кімнати чоловіка, який, похитуючись, виходив з метро, кинули його на підлогу і відлупцювали, завдаючи удари по тулубу і голові руками, кийком і стільцем.
Прокуратура направила до суду клопотання про обрання затриманим поліцейським запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 5 жовтня прокуратура Харківської області викрила групу поліцейських, які підозрюються в знущаннях над затриманими та одержанні хабарів. Чотирьом працівникам сектору патрульної поліції вже повідомили про підозри. Троє з них перебувають під вартою, ще одному підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Це рішення наразі оскаржується прокуратурою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: