Наступного тижня до Києва прибуде новий посол Польщі

Наступного тижня до Києва прибуде новий посол Польщі

У МЗС Польщі повідомили, що Ян Пєкло розпочне свою роботу в Києві на початку наступного тижня

Новопризначений посол Польщі в Україні Ян Пєкло візьметься до виконання своїх обов’язків на початку наступного тижня. Про це «Укрінформу» повідомило джерело в МЗС Польщі.
«Новий посол Польщі в Україні Ян Пєкло розпочне свою роботу в Києві на початку наступного тижня», – зазначив співрозмовник агентства.
Нагадаємо, інформація про призначення Яна Пєкло послом в Україні з’явилася в польських ЗМІ наприкінці квітня. У червні та липні його кандидатуру на посаду посла затвердили відповідно Сейм та Сенат Польщі, а на початку серпня глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський повідомив про офіційне рішення президента РП направити Пєкло до України.
Ян Пєкло є відомим польським журналістом та письменником, експертом з українських питань. До останнього часу він був виконавчим директором фонду польсько-української співпраці PAUCI. Дипломат вільно володіє українською, англійською та російською мовами. На цій посаді він замінить Генріка Литвина.
Пєкло активно підтримує демократичні перетворення в Україні. Він рішуче засуджує агресію Росії у Криму та на Донбасі та відстоює позицію продовження санкцій проти РФ до моменту деокупації Криму і припинення Москвою дестабілізації сходу країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: