Наступного тижня Україна і МВФ обговорять ціни на газ

Наступного тижня Україна і МВФ обговорять ціни на газ

До завершення переговорів з МВФ уряд вирішив не змінювати ціну на газ

Наступного тижня у Вашингтоні в рамках переговорів Україна і Міжнародний валютний фонд обговорять ціноутворення на газ для населення. Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Прокопів під час круглого столу в Києві.

«Переговори продовжаться наступного тижня у Вашингтоні, туди їде міністр фінансів України», - сказав він.

Прокопів додав, що до завершення переговорів уряд вирішив не змінювати ціну на газ.

«Поки що ми заморозили ціну», - підсумував він.

Як повідомлялося, постанова Кабміну №187 передбачає корекцію ціни газу, що відпускається в рамках спеціальних зобов'язань (населенню і теплокомуненерго) залежно від зміни ціни на європейському хабі.

Розрахунки "Нафтогазу" свідчать, що за формулою, закладеною в постанові Кабміну, ціна газу з жовтня має зрости орієнтовно на 19%.

Разом з тим, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України в установлений законодавством термін не оприлюднило нової ціни.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів відклав на невизначений строк публікацію ціни на природний газ на рівні імпортного паритету на період із 1 жовтня 2017 року до 31 березня 2018 року.

Відстрочити оприлюднення ціни вирішено до узгодження механізму її визначення з Міжнародним валютним фондом та Європейським енергетичним співтовариством.

Таким чином, із 1 жовтня в Україні для населення та підприємств теплокомуненерго продовжує діяти ціна газу, установлена на рівні імпортного паритету з 1 квітня 2017 року в розмірі 4,942 тисяч гривень за 1 тисячу кубометрів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: