НАТО і ЄС домовилися посилити співпрацю у сфері кібероборони

НАТО і ЄС домовилися посилити співпрацю у сфері кібероборони
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

Групи НАТО і ЄС із надзвичайного реагування у сфері кібероборони уже спроможні обмінюватися інформацією

Вчинені цього тижня у багатьох країнах світу кібератаки актуалізували необхідність посилення співпраці між НАТО і Євросоюзом у сфері кібероборони.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за результатами засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу за участю верховного представника ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Федеріки Могеріні.

«Однією із сфер, де співробітництво особливо корисне, є кібероборона. Групи НАТО і ЄС із надзвичайного реагування у цій сфері зараз уже спроможні обмінюватися інформацією. Сьогодні ми домовилися розглянути шляхи розширення нашої співпраці», - сказав глава Альянсу.

Він зазначив, що це особливо актуально з огляду на глобальні кібератаки, які сталися цього тижня.

Як повідомлялося, 27 червня Україну атакував масовий інтернет-вірус. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, «Нова пошта», аеропорт «Бориспіль», WOG, KLO, мережа гіпермаркетів «Епіцентр», Чорнобильська АЕС, «24 канал».

Антивірусні компанії стверджують, що вже знайшли ліки від вірусу Petya.

Вірус Petya.А шифрує дані на комп’ютері та вимагає викуп. Фахівці з комп’ютерної безпеки радять нічого не платити – жодних ключів після виплати грошей власники уражених комп’ютерів не отримують.

В Нацбанку України заявили, що сьогодні, 29 червня, робота кількох українських банків, яка була обмежена через хакерські атаки, поступово відновлюється.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: