На засіданні ОБСЄ Росія хотіла дати слово терористам «Л/ДНР»

На засіданні ОБСЄ Росія хотіла дати слово терористам «Л/ДНР»
Пропозицію представників РФ заблокували в ОБСЄ делегації України, США, Канади та ЄС

«Очевидним є те, що позиція Російської Федерації не сприймається ніким», заявили у МЗС України

Під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні делегатам РФ не дозволили включити в режимі відеоконференції представників терористичних «ЛНР» та «ДНР».

Пропозицію представників РФ заблокували делегації України, США, Канади, ЄС. Представники Італії, яка наразі головує в ОБСЄ, заявили, що вважають «неприйнятним» надавати слово представникам так званих республік.

Радник міністра закордонних справ України Тарас Качка в ефірі «Громадського» підтвердив, що Постійна рада ОБСЄ не дала слово представникам «ЛНР» та «ДНР» за пропозицією РФ.

«На сьогоднішній день очевидним є те, що позиція Російської Федерації не сприймається ніким і просто слова про те, що є якийсь там суб'єкт в окупованих районах Донецької та Луганської областей, не проходять в жодному форматі, навіть у форматі запросити заслухати якогось там представника», - наголосив він.

Качка нагадав, що на останньому засіданні Ради безпеки ООН відбулася аналогічна ситуація, коли РФ намагалися дати слово представнику «ЛНР».

Він зазначив, що ці ситуації демонструють міжнародний консенсус щодо того, що РФ «повністю несе відповідальність за все, що відбувається в окупованих районах» Донбасу.

Як відомо, під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у середу у Відні 40 країн виступили із засудженням фейкових «виборів» на окупованій частині Донбасу

Раніше спостерігачі ОБСЄ бачили біля «виборчих дільниць» у «Л/ДНР» людей з автоматами.

В СБУ підрахували, якби наведені окупантами «ЛНР» і «ДНР» дані щодо «виборів» були правдивими, то кожний учасник мав би на голосування лише 18 секунд.

В ООН назвали «вибори» на Донбасі порушенням Конституції України і Мінських угод.

Раніше президент Петро Порошенко закликав мешканців «ДНР» та «ЛНР» не голосувати на так званих виборах. Він також подякував світовим лідерам за рішуче невизнання псевдовиборів на Донбасі.

Читайте також статтю «Главкома»: Донбасу не залишили вибору

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: