Нацрада оголосила конкурс на 12 вільних радіочастот

Нацрада оголосила конкурс на 12 вільних радіочастот

На конкурс виставлені частоти з обсягом мовлення 24 години на добу

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила 5 жовтня рішення про затвердження конкурсних умов та оголошення конкурсу на мовлення з використанням 12 вільних радіоканалів у 7 областях України.

Як повідомляє прес-служба Нацради, відповідне оголошення незабаром буде опубліковане в газеті «Голос України».

«На конкурс виставлені частоти з обсягом мовлення 24 години на добу в таких населених пунктах: Орлах Дніпропетровської області, Костянтинівці і Сартані Донецької області, Білій Церкві Київської області, місті Києві, Коростові Сколівського району Львівської області, Славуті Хмельницької області, Козельці Чернігівської області і 4 радіочастоти в Чонгарі Херсонської області», - ідеться в повідомленні.

Член Національної ради Сергій Костинський поінформував, що частина виставлених на конкурс частот передбачена для розвитку місцевого мовлення. А чотири частоти, прораховані на замовлення Нацради для Криму, він назвав знаковими. Ці частоти пройшли узгодження з Генеральним штабом Міноборони та  міжнародну координацію, і мовлення на них відбуватиметься зі 150-метрової вежі, що буде побудована на Чонгарі в Херсонській області. Вона стане найбільшим об’єктом на півдні краю і дозволить охопити FM-мовленням чотирьох радіостанцій північ АР Крим.

 Стосовно частоти в Сартані Донецької області Сергій Костинський зазначив, що вона прорахована на замовлення місцевої влади цього населеного пункту, яка вирішила долучитися до впровадження пілотного проекту із розвитку радіо громад у Донецькій області. Радіочастота в Костянтинівці Донецької області була прорахована на замовлення «Армії-ФМ».

Також Національна рада конкурсними умовами затвердила вимоги до програмної  концепції мовлення. Зокрема, рекомендовано розміщення інформаційних передач із регіональною і місцевою тематикою, а також дозволяється ретрансляція виключно програм суспільного мовлення.

Заяви на участь у конкурсі приймаються з 10 листопада 2016 року. Граничний термін подачі заяв - 9 грудня 2016 року до 17:00.

Граничний термін підбиття підсумків конкурсу - 7 лютого 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: