Навчання «Захід-2017»: російська артилерія прибула до Білорусі

Навчання «Захід-2017»: російська артилерія прибула до Білорусі

Очікується, що на навчаннях «Захід-2017» в цьому році буде задіяно не менше 100 тис. російських військових

У мережі з'явилися зображення військової техніки з Росії, яка прибуває до Білорусі для участі у військових навчаннях «Захід-2017», які відбудуться 14-20 вересня

Світлини виклав у Twitter користувач під ніком Бровар.

«Понаїхавша у Білорусь на навчання ко*лятина розвантажує свої консервні банки. Забагато», - підписав він свої знімки, на яких зображено залізничні платформи з самохідними артилерійськими установками (САУ).

Проведення ж самих навчань заплановано на 21-25 серпня, тобто одночасно зі святкуванням Дня Незалежності України.

При цьому в Україні не виключають, що після завершення російсько-білоруських військових навчань «Захід-2017» російський військовий контингент може залишитися в Білорусі, щоб таким чином тиснути на Україну і країни НАТО.

Нагадаємо, 11 серпня Путін вніс до Держдуми РФ законопроект про спільну охорону зовнішніх кордонів так званої Союзної держави й створення єдиної регіональної системи ППО. Протокол, який пропонується ратифікувати російському парламентові, був ухвалений ще в 2009 році, підписаний у минулому, а подається на затвердження лише тепер. Дехто з експертів встиг припустити, що Росія де-факто почала окупацію Білорусі, інші – про розгортання широкомасштабної війни на території України, треті пропонують не панікувати, бо, мовляв, це всього лиш старий протокол, який потребує затвердження.

Раніше начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко заявив, що військові підрозділи збройних сил Росії, які розгортають на території Білорусі, формують угруповання, яке має наступальний характер.

На вересень 2017 року Росія запланувала найбільше військове навчання в Європі з часів закінчення «холодної війни», яке проходитиме у Західному військовому окрузі Росії, а також у Білорусі, що межує з трьома країнами-членами НАТО. Очікується, що на навчаннях «Захід-2017» в цьому році буде задіяно не менше 100 тис. російських військових.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: