Найцікавіший український фільм-2020, «Довбуш», може з’явитися на міжнародних стрімінгових платформах

Найцікавіший український фільм-2020, «Довбуш», може з’явитися на міжнародних стрімінгових платформах
Очікуваний фінальний бюджет фільму – близько 100 млн грн

Олесь Санін: Планували закінчити «Довбуша» в цьому році. Через пандемію, як і у всіх, змінюються плани...

Прем’єра найцікавішого українського кінопроєкту 2020 року, кінострічки «Довбуш»,  відкладена через пандемію. Український кінорежисер, продюсер Олесь Санін, який тривалий час працює над проєктом, стверджує, що фільм зорієнтований переважно на національний ринок, але ведуться переговори і з іноземними партнерами.

«Планували закінчити «Довбуша» в цьому році. Через пандемію, як і у всіх, змінюються плани... Фінансування від держави більше не очікується, на закінчення проєкту плануються кошти продюсерські (інвесторів, рекламні, попередні продажі та ін.)», - розказав він «Главкому».

За словами Саніна, очікуваний фінальний бюджет фільму – близько 100 млн грн. «До проєкту є інтерес іноземних кампаній. В фільмі знімаються Сергій Стрєльніков, Олексій Гнатковський (дебют), Даша Плахтій... і польські Агата Бузек і Матеуш Костюкевич. Можливий вихід фільму або його розширеної версії на міжнародних стрімінгових платформах. Ми над цим працюємо», - додав він.

Як відомо, 3 травня, відбудеться церемонія нагородження кращих в українській кіногалузі – «Золота Дзиґа» за підсумками 2019 року. Церемонія пройде у форматі онлайн. Інтерес до події величезний, адже саме ця Дзига кружлятиме на межі відносно успішного розвою українського кіно (ще вчора) і нових теперішніх скажених часів, коли земля здригнулася – і люди прагнуть втриматися на ногах (у тому числі, і в кінобізнесі).

Детальніше читайте у матеріалі «Главкома» Скажене похмілля. Українське кіно в умовах коронавірусної реальності

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: