Найєм розповів про перебіг розслідування справи щодо його побиття

Найєм розповів про перебіг розслідування справи щодо його побиття

За словами нардепа, четвертий підозрюваний-втікач «процедурою добровільної екстрадиції скористатися не поспішає»

Народний депутат Мустафа Найєм, якого 30 квітня побили у результаті конфлікту в центрі Києва, повідомив, що на сьогодні у справі щодо розслідування його побиття проведені основні слідчі та розшукові заходи.

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook у вівторок, 12 червня.

«На цьому тижні повинна завершитися процедура оформлення судово-медичної експертизи і допитані лікарі, потім чекаємо проведення слідчого експерименту. Що стосується самих підозрюваних, суд відхилив всі апеляції щодо перегляду обрання їм запобіжного заходу, троє з них продовжують перебувати під домашнім арештом. Суд також відхилив апеляцію щодо зняття арешту з автомобіля «Гелендваген». Другий автомобіль досі так і не знайдено», - розказав Найєм.

Також він заявив, що четвертий підозрюваний, «всупереч сміливим обіцянкам адвокатів, що клієнт ось-ось повернеться, до сих пір в бігах і процедурою добровільної екстрадиції скористатися не поспішає».

Нардеп повідомив, що у прокуратурі і в поліції стверджують, що основні домовленості з правоохоронними органами Азербайджану вже досягнуті, але невирішеним все ще залишається політичне питання.

«До 25 червня прокуратура повинна або висунути підозрюваним обвинувальний акт, або звернутися до суду за рішенням про продовження термінів досудового розслідування і домашнього арешту. 30 червня закінчується термін досудового слідства. Якщо до того моменту підозрюваний-втікач не повернеться, його справа, швидше за все, буде виділена в окреме провадження, що небажано», - зазначив Найєм.

Нагадаємо, 23 травня побитого під час нападу Мустафу Найєма виписали з лікарні. За словами нардепа, він з адвокатами почав готуватися до відкритого судового процесу.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження через конфлікт, в якому постраждав нардеп. Подію кваліфікували як хуліганство. Додатково було відкрито справу за статтею 122 частина 1 (умисне тілесне ушкодження середнього ступеня).

У соцмережі було оприлюднене відео моменту побиття Найєма, в якому брали участь п'ять нападників.

Як відомо, зловмисників затримали, один із них втік до Баку.

Обвинуваченого у нападі на депутата громадянина Росії Магомеда-Саліх Саїтова взяли під цілодобовий домашній арешт до 30 червня. Ще двох підозрюваних - Ахмета Саїтова та Умала Тімербілатова - суд відправив під нічний домашній арешт.

Також було прийняте рішення про обрання для четвертого підозрюваного - Магомеда-Аміна Абубакаровича Саїтова - запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави

Натомість суд в Азербайджані відпустив Магомеда-Аміна Саїтова під особисте зобов’язання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: