НАЗК склало 128 протоколів після аналізу роботи фондів кандидатів у президенти

НАЗК склало 128 протоколів після аналізу роботи фондів кандидатів у президенти

НАЗК виявило факти порушення порядку надання внеску до виборчого фонду

За результатами аналізу фінансових звітів президентської виборчої кампанії 31 березня 2019 року НАЗК склало 128 адмінпротоколів.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«За результатами аналізу фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року Національне агентство з питань запобігання корупції склало 128 протоколів про адміністративне правопорушення», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протоколи складено за статтями 212-21, 212-15 КУпАП. Зокрема, були виявлені факти порушення порядку надання внеску до виборчого фонду кандидата або ж отримання такого внеску та порядку подання фінансових звітів виборчих фондів.

«Національне агентство звертає увагу, що інформація про складені протоколи про адміністративне правопорушення не є остаточною, оскільки процес складання та направлення протоколів до суду триває», – уточнюється у повідомленні.

У НАЗК також нагадали, що фінансові звіти, що подавалися розпорядниками рахунків виборчих фондів кандидатів, перевірялися на відповідність порядку подання і повноту заповнення, відповідність звітних даних інформації, отриманій від банків, на дотримання обмежень у здійсненні внесків, зокрема щодо наявності податкового боргу в суб’єкта, який здійснює внесок (відповідно до ст. 15 ЗУ «Про політичні партії в Україні», ст. 43 ЗУ «Про вибори Президента України»). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: