Названі країни, які купують найбільше українського цукру

Названі країни, які купують найбільше українського цукру

У минолому маркетинговому році вітчизняні цукровари наростили поставки на зовнішні ринки

За результатами 2016-2017 маркетингового року Шрі-Ланка імпортувала 112,2 тис. тонн вітчизняного цукру на суму $56,7 млн. Про це повідомляє прес-служба «Укрцукру».

Трійку лідерів замикає Грузія та Туреччина, які імпортували 47,9 тис. тонн і 42,5 тис. тонн цукру відповідно. Значні поставки здійснювались і до африканських країн. Відтак, Лівія імпортувала цукру на $21,4 млн, Кот-д’Івуар – $16,2 млн, Єгипет – $15,1 млн.

«З огляду на те, що минулий маркетинговий рік був дефіцитним в світі, вітчизняні цукровари наростили поставки на зовнішні ринки. Відтак, за 2016/2017 маркетинговий рік українські виробники експортували рекордну кількість цукру – 767,3 тис. тонн на суму $377,8 млн і ввійшли в топ-10 світового рейтингу експортерів цукру. Окрім того, за цей рік відбулась суттєва переорієнтація ринків збуту – український цукор купували навіть ті країни, які завжди споживали тростинний», - коментує керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

Основні поставки здійснювались восени та взимку, це зумовлено сприятливою кон’юнктурою ринку на зазначений період. На поточний маркетинговий рік, за прогнозами асоціації, експорт цукру складе орієнтовно 500 тис. тонн цукру.

unnamedunnamed

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: