Україна поставлятиме у Китай цукор

Україна поставлятиме у Китай цукор
Український цукор 

Китайці готові купувати український цукор з буряків, на противагу звичному із тростини

Під час великої продовольчої виставки азійського регіону ANUFOOD China 2016 підприємство «Укрцукор» уклало більше 30 бізнес-контактів, серед яких - поставки цукру до Китаю, а також у Шрі-Ланку, Південну Корею, Лівію, Анголу та ЄС.

«Станом на сьогоднішній день, ми вже маємо заявки із специфікаціями на постачання цукру та готуємо списки потенційних клієнтів», - розповів аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

Він відзначив, що є певні обмеження з прямим виходом на китайський ринок, оскільки вітчизняному цукру потрібне спеціальне ліцензування, а це складна бюрократична процедура. Тому українським виробникам доведеться добре попрацювати, щоб поставляти свою продукцію напряму в Китай, а не через звичний всім Гонконг.

«Звичайно ринок в піднебесній більш зарегульований ніж в інших країнах Азійського континенту. Крім цього, населення звикло бачити на полицях супермаркетів тростинний цукор, тому доводилось акцентувати увагу на тому, що ми виробляємо якісний цукор саме з цукрових буряків», - пояснив Долінський.

В свою чергу, ціни на цукор в китайських супермаркетах доволі привабливі, відтак, ціна за 1 кілограм солодкого піску стартує від 38 грн.

З огляду на те, що квоти на безмитні поставки цукру в ЄС для українських виробників залишаються незмінними – 20 тис. т і цей об’єм виробники закривають в перший місяць поставок, актуальним залишається пошук нових ринків збуту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: