Названо регіони, де роблять найбільше тестів на коронавірус

Названо регіони, де роблять найбільше тестів на коронавірус
В Україні працює 59 лабораторій, в яких тестують на коронавірус

У лідерах Чернівці та Тернопіль

Найбільшу кількість ПЛР-тестувань на коронавірус проводять у Чернівцях. Загалом в Україні працює 59 таких лабораторій. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Найбільше тестів сьогодні робиться в Чернівцях, Тернополі, у вінницькій лабораторії, Херсоні, Черкасах… Звісно таке навантаження зумовлено кількістю захворювань. В цих областях кількість захворювань дуже велика», - повідомив глава МОЗ.

За його словами, ПЛР-тестування пацієнти можуть чекати до 3-4 днів.

Нагадаємо, що вчора у Житомирі звільнили керівника лабораторії, що не справлялась із тестуванням на Covid-19.  30 квітня 2020 року директор ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» МОЗ України Зіновій Парамонов розповідав, що в ОЛЦ не вистачає вірусологів та лаборантів, аби оперативно проводити ПЛР-дослідження на виявлення коронавірусної інфекції у пацієнтів.

Раніше п’ятий президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко заявив, що  кількість тестів на коронавірус в Україні має бути збільшена мінімум вдесятеро, інакше карантинні обмеження знищать економіку держави. Він зазначив, що влада неодноразово звітувала перед суспільством про мільйони начебто закуплених тестів, однак наразі Україна посідає останню місце в Європі за кількістю протестованих на мільйон населення. 

Найбільше тестів серед європейських країн роблять в Ісландії – 130 312 на один мільйон населення. Далі йдуть Фарерські острови з показником в 128 318 і Гібралтар – 59 957.

Найменша кількість зроблених тестів на коронавірус в Україні (1 544), Албанії (2 178) і Молдові (2 916).

Станом на 9:00 8 травня в Україні 14195 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нові випадки. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

Хворобу підтверджено у 977 дітей та 2 758 медиків. Усього в Україні досліджено 159 155 зразків методом ПЛР.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: