НБУ дав роз’яснення банкам, як обслуговувати українців з ID-картками

НБУ дав роз’яснення банкам, як обслуговувати українців з ID-картками
ID-картка

Національний банк України пояснив банкам, як обслуговувати українців, які отримали паспорт у формі картки, що містить безконтактний електронний носій. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Наразі банки мають доопрацювати свої програмно-технічні комплекси та ознайомити свій персонал зокрема з новаціями щодо використання клієнтами ІD-картки, яка є паспортом громадянина України згідно українського законодавства»,- йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначили, що новий зразок паспорту у формі ID-картки використовується в Україні на рівні з попереднім зразком паспорту громадянина України у формі книжечки, що видавався громадянам раніше.

«Національний банк України упевнений, що усі незручності, що могли виникнути у початковий період використання ID-карток під час банківського обслуговування, носять тимчасовий характер»,- зазначили у фінустанові.

У Нацбанку підкреслили, що регулятор готовий, у разі потреби, надати банкам додаткові роз’яснення щодо порядку роботи з ID-картками.

НБУ підкреслив, що українцям, як і раніше, для отримання банківських послуг необхідно мати при собі паспорт «класичний» або ID-картку або інший документ, що посвідчує особу, а також ідентифікаційний код. (реєстраційний номер облікової картки платника податків).

При цьому в разі пред’явлення ID-карток банки встановлюють місце проживання або перебування особи на підставі інформації зчитаної спеціальним пристроєм з електронного чипу, інформації, одержаної від громадянина та засвідченої його власним підписом або довідки про реєстрацію місця проживання особи, яка видається з новою ID-карткою.

«Початок використання ID-картки є черговим кроком української держави у напрямі євроінтеграції та розвитку електронного урядування в Україні. Перевагами цього сучасного документу є високий рівень захисту інформації та зручність її використання/зберігання»,- підкреслили у НБУ.

Регулятор наголосив, що ID-картка жодним чином не обмежує можливості українців щодо користування банківськими послугами.

Раніше повідомлялося, що банки відмовляються обслуговувати власників ID-паспортів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: